5 Eylül 2012 Çarşamba

Cook Mutfağı etkinliği

Biraz gecikmeli olarak katıldığım Cook Mutfağı etkinliğinden zevk aldığımı ve çok şey öğrendiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

EKS Mutfak Akademisi de gerçekleşen bu etkinliğe Şek Ceyda Baza önderlik etti. 

Benim için ilk defa böyle bir etkinliğe katılmak heyecan verici idi.

Özellikle daha deneyimli bloggerlarla yapılan bu etkinlikte paylaşımlar oldukça güzeldi.

Gelelim etkinlikte yapılanalara. Şef Ceyda Baza nın seçtiği menü de hafif ama şaşırtan lezzetlerin olduğu bir bütünlük var.

Menü Kağıtta Sebze Buketi, Yelpaze Patlıcan, Buzdolabı Poşetinde Somon, Karamelli Armut Tarttatin ve Reyhan Şerbeti.

Nereden başlasam bilmiyorum sizlere bunları anlatmaya; ilk önce tüm menüde çok mu çok az yağ kullanıldı. Tam bir yaz menüsü. Sizi yerken haz veren ama hazmı kolay bir seçim. Kağıtta sebzeler tek başına da yenebilecek ama yan yemek olarak da kullanılabilecek bir seçenek. Yelpaze patlıcan hem sunumu hem de bileşenleri ile tam bir meze. Basit kaynayan suda sanki buhar da pişmişcesine lezzetli somon. Tatlı ihtiyacını karşılayan ama baymayan bir Armut Tarttatin. En ilginci, Şef Ceyda Hanımın söylediği Osmanlı Şerbetlerinden olan daha çok salatalar da kullanılan Reydan yapılan ferahlatıcı şerbet.


Cook ürünleri için de özellikle pişirme kağıdının defalarca kullanılabilir olması, hatta tepsinize uygun hazır kesimli satışa sunulması bir ayrıcalık. Ayrıca hem buzlukta hem de buzdolabılda kullandığımız Cook Buzdolabı Poşetinin ısıya dayanıklı olup yemek pişilmede kullanılması oldukça etkileyici. Ayrıca Streç filmlerin iki çeşit olması özellikle yiyeceklerle temas eden bir streç filmin Cook tarafından sunulması oldukça güzel.






Öncelikle bizi ağırlayan EKS Mutfak Akademisine, etkinli yöneten Şef Ceyda Baza'ya ve özellikle Cook firmasına teşekkür ederim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder